lauantai 1. lokakuuta 2016

Tässä kodissa asuu värit!


Parisen viikkoa sitten toimittaja ystäväni kyseli että saisiko antaa yhteystietoni kollegalleen. Työn puolesta höpöttelyyn tottuneena sanoin, että no juu ihmeessä, mitäs ne musta haluaa ? Ystävä vastasi että etsinnässä on pikkuisen hullu ja hurahtanut keräilijä. Naurahdin että kuulostaa kyllä nyt ihan multa! 

Olen lapsesta asti rakastanut värejä ja elänyt lapsuuteni suomalaisen designin ympäröimänä. Kummankin vanhempani suvun juuret ovat suomalaisessa vaatetusteollisuudessa, niin ei ole yllätys että, veri vahvisti uravalintani tekstiilialalla. Kankaiden hypistely kuuluu työhön, joten kankaista helposti tuli se itselle rakkain keräilykohde. Lappisatiinin lujuus ja kestävyys yhdistteynä Marjatta Metsovaaran upeisiin väreihin ja kuoseihin, sinetöi liiton.  
Mistä se kaikki sitten alkoi? On yksi ylitse muiden. Vihreä Metsovaaran kukka. Isoäiden saunatuvan sohvakalusto oli päällystetty Kukka- markiisilla. Se oli lempipaikkani lapsena. Sohvakaluston tyynyt on edelleen isän vintillä tallessa, mutta kalusto on jo historiaa. Sen sijaan Metsovaaran kankaat ovat meidän kodin värikäs sydän. Heti Mauski-kissan jälkeen. Tällä hetkellä vihreää kukkaa, on kokoelmassa vain pienet tyynyt, joten isompaa verhoa tai liinaa odottelen löytyväksi. Jonain päivänä, siitä olen varma!

Tänään kun Etelä-Suomen sanomien juttu julkaistiin, tuli ihania viestejä ystäviltä ja sukulaisilta. Kiitos niistä kaikista! Nyt saan rehellisesti olla se hiukan hullu ja hurahtanut keräilijä. Yksi yllätys vielä odotti, sillä kotiin oli ilmestynyt ylläri jutun tekijältä Saaralta. Ihka oma Iloista emalia-  kirja! Tämä on ollut kirjastosta joskus lainassa, kun en ole raaskinut ostaa. Nyt se on kotona ja tarvittaessa aina käsillä. Nyt taitaa olla iltakahvin ja lauantai murhan aika!
Kaarinna

Ps. Meillä ei joka lauantai murhata ohikulkijoita, mutta brittiläinen rikos kuuluu lauantaihin meillä vahvemmin kuin perinteinen suomalainen lauantai sauna! Mauski on muuten saanut nimensä Midsomer Murders sarjan innoittamana. Killmouseky.<3 p="">

3 kommenttia :

 1. Hei, löysin blogiisi lehtijutun perusteella. Itsekin olen aikamoinen keräilijä, ehkä jopa hamstraaja. Sulla on ihania juttuja! Nuo kankaat ovat kyllä aivan mahtavia! Mullakin niihin vahva muisto lapsuudesta: mummoni oli ompelija ja teki noista leninkejä rouville, isäni oli huonekalualalla ja myös siellä noita kuoseja vilahteli. Isä toi mallitilkkuja mummolle, joka ompeli niistä minulle tilkkutäkin. Valitettavasti tuo peitto on ajan saatossa kadonnut.
  Itse en ole noihin kankaisiin useinkaan kirpputoreilla törmännyt. Millä kirppareilla käyt Lahdessa mieluiten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mallitilkut kuulostavat ihanilta. Lapsena minäkin sellaisilla leikin kun vaarilla oli vaatefirma. Oon kerännyt Metsovaaroja nyt lähes 20-vuotta, ihan nuoresta lukiotytöstä. Ei niitä joka reissulla löydy, mutta kyllä välillä. Käyn paljon Cetorissa ja myös Launeella, kirppari keskittymässä. Sieltä löysin vihreää kukkaa, josta oli ommeltu laukkuja. Ompelusihmisenä pyöräytin niistä tyynyt itselle. Lisäksi seuraan paljon nettikirppiksiä ja tori.fistä olen tehnyt useamman edullisen löydön. Huuto.netissä hinnat on usein tosi kovia, sieltä olen löytänyt muutaman "löydön".

   Parhaimmat isot kankaat on löytynyt pikkupaikkakunnilta. Meidän perhe pysähtyy aina reissuilla kirppiksillä :)

   Poista
  2. Hei! Viimeviikolla tein pitkästä aikaa kunnon löydön :) Tälä kertaa Kontista Launeelta. Iso Sayonara kangas 4,5e. Viimeaikoina olenkin panostanut Launeella käymiseen, sillä siellä on niin monta kirppistä lähekkäin! Launeen kirppiksistä suosikkini on Fida. siellä on aina jotain ja hinnat edullisia :)

   Poista

Kerro terveiset kisuille: