maanantai 7. marraskuuta 2016

Sinivuokko.


Rakastan pöytäliinoja! Ne ovat vähän niinkuin kengät naiselle, niitä ei ikinä voi oll alla liikaa! Isot pöytäliinat ovat kuitenkinarkikäytössä hieman vaivalloisia. Siksi tykkään usein käyttää pientä pöydän päälle ristikkäin laitettavaa pienempää liinaa arkisin. Niitä on onneksi kertynyt myös varastoon ja juuri nyt käytössä ihana uusi Aalto. 

Tämän hetken juhlavampi suosikki on kuitenkin Metsovaaran sinivuokko, jonka löysin kesällä upeassa erikoisessa liilassa värissä. Sinivuokkoa on valmistattu aikanaan kolmea väriä: sininen, punainen ja keltainen. Tätä liilaa ei edes ole alkuperäisessä kangasfiilerissä, jossa saatavat värit on näkyvillä. Mikään haalistunut yksilö ei ole kyseessä, vaan kenties joku värikokeilu. Erikoiset aarteet on aina niitä ihanimpia!
Ihana liilasävyinen Metsovaaran Sinivuokko

Sinivuokon mallitilkut kuvakaappauksena Traderasta.
Lähde: www.tradera.com, tuote poistunut myynnistä.
Löysin Ruotsin Traderasta myynnissä vanha Metsovaaran sinivuokko fiilerin. Onni ei suosinut minua huudossa, mutta siinä oli itsellekin tutut kolme väriä Sinivuokosta - sininen, punainen ja keltainen. Minulla on itselläni vain tuota punaista, joten vielä alkuperäinen sininen ja keltainen puuttuvat. Fiileristä puuttuva liila väri vahvistaa epäilykseni että kyseessä on jokin värikokeilu tai värivirhe. Ihana värivirhe!


Metsovaaran punainen versio Sinivuokosta - meidän pesueen joululiina


Sinivuokon löytymisen jälkeen liila väri teki vahvemmin tuloaan mieleeni. Vaihdoin keittiiön viimeisessä postauksessa esitellyt Aallot ja sitten tulivat liilat Rosti Mepalit. Lapsuuteni rakkain astia mummilassa oli Tanskalaisen Rosti Mepalin liila syvä, mutta pikkuinen kulho, josta aina sai syödä jätskiä! Tätä kulhoa olen metsästänyt, mutta vielä ei ole lykästänyt. Sen sijaan eteeni on sattunut saman sarjan lautaset ja Tukholman reissulta kauha ja lasta, aivan priimakuntoisena. 

Yksi "salainen! keräilykohteeni jo aika nuoresta on ollut myös liilaa väriä edustavat Quality Street peltipurkit. Taidan esitellä niitä seuraavan kerran, sillä viimeaikoina olen tehnyt herkullisia löytöjä Quality Street kokoelmaani. Ja näin joulun lähestyessä ne on hyvä täyttää taas suklailla!

Kaarinna
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro terveiset kisuille: