maanantai 22. helmikuuta 2016

Sarvis 501.

Yksi retroinen keräilykohteeni on suomalaisen Sarviksen tarjottimet. Nämä menneiden aikojen ihanuudet ovat meillä myös arkikäytössä, mutta kätevimpiä ne on juhlissa herkkujen esillelaittoon!Sarvis on ensimmäinen suomalainen muovituotteita valmistanut yritys Tampereelta. Meille kaikille ovat varmasti tuttuja Sarviksen mukit, monessa kahdeksankymmenluvun koulussa käytetyt, säilytyskulhot, kulhot, lautaset ja vaikk amitkä keittiön tarvikkeet. Useimmat Sarviksen tuotteet ovat nimetty numerokoodein. Minulle niistä rakkain on tarjotin - 501. 

Ostin ensimmäiset 501 - tarjottimeni Lahden Patinasta, joka on paikallinen kierrätyskeskus. Oransseja upeauksia taisi olla kuusi kappaletta ja hintaa huikeat 0,50€ vuosituhannen alussa. Siitähän se idea sitten lähti. Tarjotin mallia on valmistettu useita värejä ja kokoelmaani niistä on päätynyt seuraavat:

Oranssi
Keltainen
 Musta
Vaaleansininen
Mintun vihreä, tästä tumma ja vaalea versio

Tarjotin on kätevän kokeinen, esimerkiksi täytekakun tai piirakan aluseksi, eikä mitään kakkupapereita tarvita, kun ovat niin herkullisia itsessään! 

Muutaman viikon päästä kokoelmani kasvaa muutamalla sävyllä, joten silloin aika uuden keväisen värikylläisen postauksen! Ehkä kakkujen kera!


Lähikuvassa pohjan logoteksti -Sarvis 501


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro terveiset kisuille: