maanantai 22. helmikuuta 2016

Marjatta Metsovaara


Lapsuudesta lähtien ympärilläni on ollut Marjatta Metsovaaran suunnittelmia tekstiilejä. Isovanhempieni upeaa 60-luvun arkkitehtuuria edustavan talon saunahuoneessa oli Metsovaaran Kukka- kuosilla verhoiltu sohvakalusto hyllyineen kaikkineen. Myös pöytäliinoja puuvillasatiinisena ja damastisena kaytettiin ahkerasti. 

Hankin ensimmäiset omat Metsovaarat nuorena lukiolaisena läheiseltä kirppikseltä ensimmäiseen omaan asuntooni. Yhden pitkän palan olen typeryyksissäni leikellyt miksilie tunikaksi, joka jäi ompelussa puolitiehen. Myöhemmin olen korjannut virheitäni, ja hyödyntänyt kankaasta pienimmätkin leikkuulipareet. Onneksi osa ensimmäisistä kankaistani on kuitenkin säilyneet koskemattomana...


Liilasävyinen "Ruusu" pöytäliina saa upean kontrastin keltaisesta!


Opiskelujen jälkeen olen alkanut kiinnostumaan vielä enemmän kankaiden värikylläisyydestä, muotokielestä, väriharmoniasta ja erityisesti laadusta. Napakalle puuvillasatinille painetut upeat sävyt kestävät muuttumattomana pesusta toiseen. Samaa ei voi sanoa nykyisistä sisustus tai vaatetuskankaista. 

Kokoelmani ei vielä ole laisinkaan laaja, mutta itselleni rakas. Vielä puuttuu kuoseja, joita haluaisin sekä erityisesti värivariaatioita kuoseista!
Marjatta Metsovaaran "Kulmat" keltasävyisenä, matkalla istuinpehmukkeeksi.Lähikuvaa keltaisesta "Ruusu"  verhosta."Ruusu", "Igor" ja " Kaisla" siivossa pinossa.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro terveiset kisuille: